Nyt tulloo täytteen koht kaks vuotta tällä systteemmillä lämmittäissä talloo ja lämmintä vettä. 

IMG_20230325_183146.jpg

Sisäyksikkö on tämmönen, jos joku ei ollunna viellä par vuotta sit tiäll lukijana.

IMG_20230325_155526.jpg

Ulukoyksikkö tämmönen. Tämähän se viime talavena ollii murhheen ryyni. Kokoajan oll jiässä? Kerran jouuinnii huoltomieden kuhtummaan, kun vehe oll umpijiässä. Syy selevissii sit kesäkuun mais, ku värkki rupes pitämmään hirvittävvee iänt, noh jyrishän se kyll talavellakkii, ku tiejyrä ja lopetti toimimisen sittemmin. Melekkein syyn ehtimisessäkkii meni par kuukkaut. Lopulta sit selevis, et tuulettimen moottor oll särkynnä. Ilimmeisesti alunperinnii tuo vika oll? Koska koko ajan pyrki jiätymmään ja -5 astteen pakkasellakkii käytti lisäsähkövastust avuks? Eihän tässä pullaan kumminkkaa jouuttu, kun sähkövastukset lämmitti, kun värkki oll rikki, mut kalliiks tull. En tiijjä misttee tuo korjjauksen viivästyminen johtu, ehkä komponentti pula tahi vähän tuntu ettei valamistajjoo kiinnostanna paljjoo korjjaus? Tämmösen kuvan vähän sain.Sanotaan, et tämä toinen vuos on jo ollunna parempi. Ulukoyksikkökkii on pysynnä sulana nyt. Ei ou ollunna onkelmmii sen kans.Onhan tää lämmitys helepompi, kun puu. Ei ole hommia niin paljjoo ollunna, mut eihän tuo tietenkkää ole ilimast sähkköö käyttee? Puulämmitykses joutu talavella lämmittämmään joka päivä 3 tunttii. Talaven puut ei sopinna alakerttaan, vaan jouttui talavella ajammaan ja puhistelemmaan viell tiet yms. ennen ajjoo. Joutu tekemmään polttopuit aina ku lommoo oll ja siirtelemmään paikast toisseen. Eikä muutenkkaa ennee taijja puunteko onnisttoo, kun selekä ja sisuskalut o paskana. Näin nyt kuitennii mennään.

IMG_20230325_203627.jpg

Tuostapa näkkyy neljän vuuvven kulutus miärät. lämmitys muuttu huhtikuus 2022. Elikkästä n.8000 kwh mennee vuuvvessa lämmityksseen ja lämpimmään vetteen. Mielestän kulutus ei ole kovin hirmunen? Sähkön hinnan nousttuu, alensin sisälämpö tilloo 28>23 astteesseen. Se kompensoi ilimmeisesti vähän sitä parin kuukkauvven lämmityst, ku värkki oll rikki kesäll?

IMG_20230325_203355.jpg 

Täst alemmasta kahttois melekkein puolta vähemmän sähkköö mennee vähemmän, mitä jos ois suorasähkö lämmitys? Ja nyt jiäpi aikkoo huilatakkii, eikä tarvvii aina olla puita tekemäs. Lämminnii on huonneis tasasemppoo mit' vanahall lämmityksell. Lämmintä vettäkkii suapp aina, vanahassa vasta kaminan lämmityksen jäläkkeen illalla. En ou viell katunna tätä vaihttoo, vaikka on ollunna näit vastoinkäymissiikkii. Että näin, kannattaa harkita tätä, jos on harkihtemas lämmityksen vaihttoo.