Eilen sottailin, et tännään lämmittelen uunnii.
Juolahti mielleen, et viell o hirvipaisttii pakkases. Reilu kilo.
Yöks nostin sen jiäkuappiin ja herättyy laitoin lämpimmään vetteen sulammaan.
Kaveriks ostin possun uunilihhoo, mut ois suanna olla vähän rasvasemppoo olla. Pikkusenhan tämä on työlläämppöö ku valammiiks paloteltu, mut... .
Possu ja sipulit paloteltuna.
Siin hirvenliha paloteltuna.
Samall tein viis hirvipihivvii. Näihen maustteeks laitoin pippursekotust ja Maldoni savusuolloo. muut ei tarvvii ja tunniks leivinuunniin. Piälle tietennii alumiinivolijjoo, muutenhan ne palas ja kuivahtas noppeesti.
Ensin paistelin hirvenlihat vois, sipulin kera, jotka maustelin Maldonin normisuolall(n.reilu teelusikallinen), murennin lihaliemikuution ja ropsautus pippuri sekotetta.
Seurraavvaks possun lihan paisto ja samat maustteet laitoin siihennii.
Sitte sekasin lihat kattillaan, siihen vettä ja muutama pippur. Vettä et lihat peittyypi reilusti ja kans piälle. Uunin lämpö oll 250*c.
Tämmöselt näytti kolomen tunnin piäst. Siinäpä sitä pikkuseks aikkoo naposteltavvoo. Melekkein kolomenlitran kattila.
Lisukkeeks heleppo ja noppee perunamuussi ja hyvvee oll.
Ja jäläkiruaks hirvipihivi. Ihan hyvä muuten mut pikkusen rustoja sattu mukkaan. Nämä oll tunnin verran 200*c.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.