Eilen sottailin, et tännään lämmittelen uunnii.

IMG_20220118_095911.jpg

 

Juolahti mielleen, et viell o hirvipaisttii pakkases. Reilu kilo.

IMG_20220118_093305.jpg

Yöks nostin sen jiäkuappiin ja herättyy laitoin lämpimmään vetteen sulammaan.

IMG_20220118_093313.jpgIMG_20220118_093717.jpg

Kaveriks ostin possun uunilihhoo, mut ois suanna olla vähän rasvasemppoo olla. Pikkusenhan tämä on työlläämppöö ku valammiiks paloteltu, mut... .

IMG_20220118_094939.jpg

Possu ja sipulit paloteltuna.

IMG_20220118_101558.jpg

Siin hirvenliha paloteltuna.

IMG_20220118_095738.jpg

Samall tein viis hirvipihivvii. Näihen maustteeks laitoin pippursekotust ja Maldoni savusuolloo. muut ei tarvvii ja tunniks leivinuunniin. Piälle tietennii alumiinivolijjoo, muutenhan ne palas  ja kuivahtas noppeesti.

IMG_20220118_102223.jpgIMG_20220118_102507.jpg

Ensin paistelin hirvenlihat vois, sipulin kera, jotka maustelin Maldonin normisuolall(n.reilu teelusikallinen), murennin lihaliemikuution ja ropsautus pippuri sekotetta. 

IMG_20220118_103220.jpgIMG_20220118_103836.jpg

Seurraavvaks possun lihan paisto ja samat maustteet laitoin siihennii.

IMG_20220118_104559.jpg

Sitte sekasin lihat kattillaan, siihen vettä ja muutama pippur. Vettä et lihat peittyypi reilusti ja kans piälle. Uunin lämpö oll 250*c.

IMG_20220118_150550.jpg

Tämmöselt näytti kolomen tunnin piäst. Siinäpä sitä pikkuseks aikkoo naposteltavvoo. Melekkein kolomenlitran kattila.

IMG_20220118_150702.jpg

Lisukkeeks heleppo ja noppee perunamuussi ja hyvvee oll.

IMG_20220118_160100.jpg

Ja jäläkiruaks hirvipihivi. Ihan hyvä muuten mut pikkusen rustoja sattu mukkaan. Nämä oll tunnin verran 200*c.