Vähän alotus myöhästy, ku kokkous veny. Hyvin kummissii kerkesin puol kolomen jäläkkeen kaikki juuvva mitä tarkotus ollii. Sekottelin aina litran utta rinkkiä, ku alottelin jääkaapissa viilenneen ja sekoitetun juomisen. Alaku oll loistava ja pysyin hyvin tahissa, mutta kolomannen litran jäläkkee alako tökkimmään, jotennii maku oll suolasenimelä. Ei ihan lempimaun mukainen. Siinähän tuo sitten men. Juomingit lopettelin iltasella yheksän mais. Puoll tunttii lopetus myöhästy, mutta ihan tyytyväinen olin tuohonnii. Pikkusen turvonnut olo oll, mutta se se tarkotussii oll. Joo, sekotus ohjeeni, colonsterliä 70g ja vettä niin paljon että yhtteesä tulloo litra. Aamulla ryyppäsin viell yhen litran, että loputtii moskat puhistuisi. Ai nii, tään ryyppeemisen tarkotus oll puhisttoo sisuskalut ja kylläpä ne puhistukkii : D)).

Maananttaina puolenpäivän maissa oll sit tuo tähystys. Sinneppä siis. Menin etuajassa niin ku aina tien, eipähän tarvvii kiirehttii. Siin se miun vuoron tull, piäsin pukkeutummaan reikähoussuun. Sitten sisälle toimenpidehuonneessee, jossa uottell liäkär ja kaks hoitajjoo. Liäkär kerto toimenpitteen kulun, missee kohti on kivuliasta ja suapi pierrä ja pittääkkii. Sittempä vasemmalle kylelleen ja ei ku hommiin. Kokoajan selosti hommoo liäkär työnnellessään letkkuu. Tiukin mutka oll olevinnaan kivulias, mutta ei oikkeesttaan ollunna. Mutta sitten alako tunttuu, ku ruuttas ilimmoo  ottaissaan koepaloja yhest pollyypist ja muutamast suolenpinnast. Nuihen hommiin jäläkkeen putket vetikkii pois. Piäsin pukkeutummaan ja samall piti pyrräyttee pyttyyn, aika veristä oll. Varmmaannii kuulu asijjaan. Siit menin takasi toimenpidehuonnesseen, selosti tilantteen ja kerto millonka tulokset tulloo. Hommaan män noin parkymment minnuuttii.

Siit sitt talsin parkkipaikkoo kohen, ku möyrräytti mahas. Jouuin tekemmää ukkarin kävelles ja menemmää vessaan. Siell tikistelin vähän aikkoo ja lähin uuesttaan reissuun. Lähin autolla matkkaan, mutta mahassa kierti se ilima jonka olin suanna operaatiossa mahhaan. Tuntu ett räjähän, piti viell ajjoo sokkarill ja siellä kiirreesti vessaan. Siellä viihyin jonnii aikkoo ja helepotti olloo. Ja ei kun kiirreesti matkkaan, piäsin siit kottiinnii iliman onkelmia. Noh, puoltunttii kerkesin pötkötellä ja lähin siit töihin. Hyvin onneksi työilta sujui, vaikka eppäilin sitä : ). 

Vähän erillainen tarina päivästä : ).