Päivällä mullaa oll ranneke.

IMG_20190712_163126.jpg

Noh, vähän halavempi, ku Ilosuarenranneke tahi empä tiijjäkkää.Kohan lasku tulloo siitäpä sen sit näkkee, jos on viel jälell.

Männäämpä tuas tarina alakkuun. Eilen herättyyn alako näkkyy tiskovaloja, vaikka ollii harmmoo päivä. Arvelint sit, et jospa se siit korjjaatus leppäilemäll, mut eihän niin käynynnä. Ei nyt tännää ennee tiskovaloja ollunna, mut pallukoit yms. vilisti pirusti ja takaraivvoonnii rupes pakottelemmaan. Niimpä paikallisseen Tk:on menin. Sieltä sitten sain papperin mennä Tikkamäen päivystyksseen. Ilimottaavvuin kahessa paikkoo. Viimesessä paikassa hoitaja kahto näyn ja silimänpainneet, sitten uottelemmaan. Siellä sit piässin normi päivystävälle liäkärill.Siinä rupatelttiin ja tutki kaiken näköst. Vähän tuntu, et eihän tuossa mittää ihmmeellistä ou? Mut onneks sai ahaa ajatuksen soittoo päivystävällesilimäliäkärille, kun oli perjantaikin. Siellä sanovat, et sinne pittää tulla heti.Noh, kolome varttii luiskahti ootellessa, et tullaan kertommaan minnekkä päin menen. Sit tull hoitaja näyttämmään minnekkä päin pittää mennä, hissiin ja yks kerros ylemmä. Kuulemma silimäpolilla oll ruuhkkoo, kahvillakkii kerkkeis käyä. Hmmm, oiskohan pitännä tarjota opastajalle? 

Perille piästtyy ilimottaavvuin. Rupesin istummaan sen jäläkkeen penkille, en kerinnä isttuu monttoo minnuuttii, ku liäkär tull ja neuvvo seurraavvaan huonneesseen. Siellä tiputelttiin sit parit tipat silimmiin ja tarkastettiin näkö konneellisest. Siit selevittiin hengis, vaikkakkii kirvell nii pirust. Sitte otottelemmaan liäkärriin piässyy. Juttu kaveriks tull vanahempi mies Kitteelt. Jonnii verran kerettiin rupatella, kun juttu kaverin pyys sissään. Kohta kaver tull jo pois sisält, oll laittanna silimmiin tippoja. Hetken piästä kuhtu kävi miulle. Ja tutkimukset alako. Syynnäil ja syynnäilt, lopulta pisti viellä puuvvutustipat. Sitte laitto jonkun hiton luupin silimänpiäll ja rupes tarkemmin syynnäilemmään ja löytyhän sit silimäst vika, lasiainen oll pikkusen irronna? Sitte lähettiin toisseen huonneesseen tuas. Sielä oll luaser härveli. Eiku leuka ja ohta kiinni vehkkeesseen ja pannalla piä kiinni telinneesseen. Nyt voi sannoo tottuuvven mukasesti, et "panta kiristää piätä". Siinäpä istuskelttiin ja liäkär ampu silimäpohjjoo luaserill. Pikkusen han tuo kutittell, mutta silimä väsy kummasti sen luupin alla. Täyty joh vihjjailla, ettei oikkein ennee jaksas. Siitä kummissii selevittiin, eikä tuoho hommaan mahtanna mennä monttoo minnuuttiikkaa. Mutta luaseroinnin jäläkkeen näkö hävissii kokonnaan siit silimäst? Liäkär sano et se johttuu valon kirkkaavvuuvvest. Noh niin teki, kyll se pikkuhiljjoo pallautu normmaalliks. Vielä olis viikon piäst jäläkitarkastus aika. Toivottaan et nuo tiskovalot hävis ja myös nuo pallukan lennot.

IMG_20190712_192323.jpg

Siinä pilikesilimä hoijjon jäläkkeen.

Toine juttu ollii poislähtö. Piti jonnii aikkoo maleskella enne ajamissee lähttöö. Niimpä kävin kahvilla sairraalan kahvios, jonnii aikkoo vihhuilin siell ja sitte lähin. Juolahti mielleen ajalampa abc:lle, siellä kun on rauhallist. Niimpä siellä söin rauhas ja silimättii alako jo vähän paremmin toimmii. Ajallin viell sielt Rismmaan, siellähän suapi aikkoo kulummaan hyvinnii. Siellä sit silimät selevissii melekkein ennalleen. Sen jäläkkeen läksin ajelemmaan kottiin päin. Matka menikkii tihkusatteessa, onneks ei aurinko paistanna tännään.

Suapihan nähä onko huomenna silimät miten kippeet ja mustat?

Ainii hyvvee ilosuarrokkii, jos joku vahingos eksy tänne lukemmaan juttuu: D.