Tännää kylille oll tullunna Makuvankkuri myymäläauto. Monesti meinanna käyä tutustumas, mut aina jiänynnä käymättä. Niimpä tännää sit menin viilistelemmää "vanahoja" hyvvii aikoja, kun kauppa-autossa oli tunnelmmaa. Nuorena viikarina tull käyttyy monet kerrat namun ja siiterin ostossa. Sittenhän sekkii loppu. Sen jäläkkeen tuli pulttiautot, sielä sitä ollii kaiken näköst rommuu myynnis. Sit tull Vihonen joenkaupunkkiin, sit loppu sekkii auton kuluku. 

Nonnii, nyt takasi tuoho Makuvankkurriin. Siellä myyvvään lähituotettuja ja luomutuotteit. Lihhoo, jauhoja, mehuja ymsellast.Ostimpa sieltä sit makkarroo ja pikkusen kyselttyy lihhoo. 

IMG_20190529_145958.jpg

Noh, silimmään tuas tökkäs tuo levveesarvinen ja karvanen lehemä. Sit oll tehty juustomakkarroo, hetihän se piti napata mukkaan. Sitten myyjältä kysäsin, mikäpä liha sopis pihvilöiks. Koska pihvijä en ennee leikkoo kysseisen elläimen paahtopaistista. Viimekertasesta oppinneena, se käypi paremmin paistiloihin ja muihin hauutettavviin ruokkiin. Myyjä kerto enrekorten ja ulkovilleen soveltuvan siihen. Lisävinkkinä oli, et pittää pittee liha melekkein parasta ennen päivväyksseen, ennenku paistelloo? Liha murreuttuu jiäkuapissa. Pakkasseenkkaa ei kannata panna enne tuota parasta enne päiväystä.Lihan murretuminen loppuu siihe. Pahinta mitä kuulemma voipi tehä. Niimpä lihan rilloon Juhannuksena, jos ei tule syöttyy enne sitä. 

Juusto rillerrii söin heti tulttuun pihhaan ja herkkua oli. Täyet pisttee tuotteel 5/5. Ostan uemmannii kerran. Suosittelen käymmään täs vankkuris, ihan mukava tuttavvuus ja palavelu eriomast.

Eikä tämä ou ponsoroitu mainos.