Tämmössii aatokssii lähiaikkoina ollunna, kun jouttuu hoitelemmaan toissiin asioit ja myöskkii vähän niiku "ommaishoitajana" iliman vakanssia. Hehheh, piti vähenttyy miun hommat täll alall, ku tehtäs semmonen, mikskä sitä sanos , vaikka kartotus koti apuloist tahi hoitaja käyntilöist. Enemmän hommat lissääty miull, ku kaiken näkössii "paperinpyörittelijöitä kävi. Oikkeesttaan mittää appuu suanna hoitoloihin. Vähän tuntu ku miu vikkoo kaikki ois, liian täyt kaikkiall. Oishan ne antanna vaihtolavan ja ilimmeisesti tyhjennyksen siihen romuloist. Ite ku ei ou kohta viitteen vuotteen tyrriin yms. vaivojen takkii paljjoo järjestellä mittää. Hoittoo ei tullunna 87 vuotijjaalle äitillen. Kunttouttajan nyt sain käymmään. Ajatuksena oll et kävis hoitaja tarkkailemas äitin sokeriloit, korvan huuhtelluu ja joskus verkokkeit, mut eipä totteutunna. Tehttiin sit kartotus uuemman kerran, josko vuorohoittoon sais? Siit ei kuulunna n. 3 kuukkautteen mittää. Nyt viimo viikolla soitti veljen kotisairraan hoitaja asiast piäpaikall. Asia on kuulemma virreellä, mut jonnoo o. Ehkä voisivat asianommaisillekkii kertoa joskus? Viimoviikolla kulettelin myös äitin tervveysasemalle korvviin puhistuksseen ja verkokkeissiin. Tervveyskeskus viell toimmii hyvin ja hommat hoittuu. Verkokkeita kävin sit kysäsemäs, sokerit oll hypännnä entisesttään. vaikka sai aikasemmi sokeri ja kolestrooli liäkkeet. Niimpä liäkärriin aika? Etänä tietennii. Sovittiin päivä ja aika tarkka kellon aika millon soittelloo?Soitto ilta tull ja tuomio tull, insuliinin pisto alotettas ja liäkär arvell et hoito alotettas osastoll? Olin sammoo mielt ja saisivat kahella myös muut liäkkeet kohilleen. Liäkär kyseli käypikö kotihoito, kerroin hälle vähän taustoja asiast, ettei ou saatu vaikka kuin yritetty on? Niihhän tuo tuummaill, et taittaa olla teill liäkär pula, ku hommia on paljon häll. Etä liäkär oll Oulust, ihme, ku ei Utsjoelt. Oolrait oishan siel kyll pätevä liäkäri sieläkkii. Toissaalt kyllä nuo etäliäkärit ottavat asian topakast ja homma hoittuu ja hoijjettaan.

Toissaalta tuas veljen verikokkeihen tautta lisäsliäkityst kävin kyselemäs miten otettaan ja jätettänkö jottai liäkkeit pois, kun tekstiviesti tuli, et semmosta pittää rueta ottelemmaan. Ihan normmaalisti ottaa muuttii liäkkeet, lisäks uus tapu. Kipittelin siit aptteekkiin ja kerroin et pitäs olla uus liäke suatavis? Noh, ei ollunna koko resettiikkää? Pyysin sit soittelemmaan asiast terveyskeskuksseen ja lähin pois. Ei sitä kummiskkaa tännään sais. Menin sit seurraavana päivänä hakemmaan sitä, mut vieläkkää resettii ei ollunna? Kolomantena päivänä kävin taas, nyt oll resetti, mut oll ollu annostus hukas siit ja apteekin piti viell sekkii selevitell?  Jaa`a, eikö pistäkkii miettimmään?

Lukekkeepa tuo juttu viell lopuks. 

Omaishoidontuki voi pudota jopa 500 euroa kun sen maksu siirtyy hyvinvointialueille – ”Saattaa olla, että joku putoaa kokonaan omaishoidontuelta” - Uutiset - Maaseudun Tulevaisuus.