Juonttaa juuresa parinviikon taakke. Vein Suapin öljyn vaihttoon ja katsastushuolttoon. Eipä vaihettukkaa, ku öljyt ja raitisilimasuodatin. Etuiskari vuoti öljjyy, takajarrulevyt ja palat oll loppu. Niimpä varattiin aika täkspäivvee ja osat tilattiin myöskin valammiiks. IMG_20220420_084209.jpg

Siinnäpä se alaku syy. Mie jo ihmettelinnii, ku talavell ei tuot meijjän mäkkee piässynnä ylös? Ja nyttii ajjaissa pikkusen tull himmailttuu hiljemppoo, ku ylleesä.

Tännää sit menin korjjaajalle ja jutustelemmaan. Noh, ensmäisellä kerralla oll tullunna viärät jarrulevyt, tilattiin taakse, tulivat etteen. Kuitennii oli jo suanna oikkeet levyt täkspäivvee, Iskarin pessiinvaihto onnistu ihan kohtalaisesti, tarvinna purkkoo, ku puoll auttoo. Sen jäläkkeen siirryttiin jarrulevyn vaihttoon. Kuulu "OHOH. Sylinterit oll molemmin puolin jumis. Niimpä, eeku kahtelemmaan vara ossii, joskos Joenkaupunkist löytys ja löytyhän ne. Niimpä purkammaan satulat irti ja uuvven hakkuun. Ite jäin hallille uottelemmaan ja jutustelemmaan. Kun käypi meit (Suappi)Sairrait paljon. Uotus aikkaan tais keretä viis käyä ja tiijjättä varmmaan aihealueen?

Kotvankuluttuu korjjooja tull. Ei ollu ollunna, ku yks satula oikkee. Toisen joutu ehtimmään viell toisest varaosaliikkeest. Tuumi et "nää on tuas näitäpäivvii". Muuten hommat hoitu joutusast. Läksimpä siit sit katsastammaan kulukupellii. Suavuin katsastus asemalle, kerroin mittee oll tehty ennen tulloo. Maksoin katsastusmaksun ja lähin kahtelemmaan katsastamist. Noh joo, ei nyt sitten mennykkää ku Römssöössä. Katsastusmies sano antoko hiän kuitin, sanoin tässähän tämä. Hiä oll merkanna katsastus lappuloihin viärän rekkarin. Niimpä lähettiin korjjoommaan asia ja sit piästtiin katsastammaan loppuun. Tässäpä se päivä menikkii pyörähin viell pikasesti ostoksill ja sit kotio päin.