Painappa>HU: Remontistaan palkittu kerrostalo rapistuu jo nyt

Nii ite oun sitä mieltä, et asunto on kun auto. Ei se iänmyötä parane. Sennii hinta pitäs kokoajan laskkee, ei nousta. Ei se petonikkaa ou ikkuist, kyl se murennoo ja heikkennöö iän myöt. Kostteus ja lämpötila erot sen tekkeevät ja myöskkii konneellinen ilimasto. Jos ei ou korvvausiliman kans sopusuhas. Ilima hakkoo kaikki pienemmättii reijjät, joten se haurastuttaa petonin. Ja nämä "nolla enerkiatalot", pussiin rakennettuja hometaloja tulloot olemmaan koko tyyni. Vesputket jo happannoottii eteläsuomen talois, tehhään putkiremontit, jotka eivät tule kestämmään, ku korkkeinttaan 7 vuotta ehjänä? Taas alakkaa sama putkirumpa alust.

Entäpä kohan merenpinta noussoo, mitäpä sitte? Tahi "kovat"vesisatteet 10-20mm/h, mihin veit asvalttiloilt? Toissaalta voijjaanhan sitten perrii lisä makssuu hulevesist? Entäpä ku kaikki kaukolämpö lopetettaan, ympäristtön suastuttamisen vuoks? Pittää varmmaa etellään rakenttoo muutama ytinvoimala tahi meret laittoo täytteen tuulvoimaloit. Sehän se onnii ekoteko, tehä myllyt muovist. Vua piäassiiha o, et sähkö tulloo pistokkeest, ettei se suastuta? Tuossa mietinihan jonnijoutavvii? Mitenhän nuo tuulvoimalat vaikuttaapi muapallon ilimavirttaukssiin ja muihe tämmössiin juttuloihin? Muuttavatko virttaukssiin suunttoo ja voimakkuukssii? Noppeuttaatko kasvihuone ilimijjöö entisesttää?

Jospa nuo tieasvaltit otettas sieltäkkii rullalle siästtöö tulis kummasti, eikä tietullijakkaa tarvviis suunnitell.Ja varmana yllnoppeuettii pienenneis ja metrokkii kannattais? Näihhä sitä tiäll meillä tehhään, sinnekkii vähän vihjjeit. Painappa>Sora pöllyää yhä useammin Suomen maanteillä, sillä raha ei riitä teiden päällystämiseen

 

Onko asuntopula Hesassa tehtyä? Aina vuan hauskemppoo paljasttuu, niiku tääkkii painappa>Jopa 40 prosenttia Helsingin ydinkeskustan asunnoista on täysin tyhjillään – rikkaat käyttävät asuntoja "kolmoskoteina" - MTVuutiset.fi. Jos tuo tapahtus muasseutuloilla ja tekijänä ois myö muajussit, heti ois joku vero tahi joku pakkolunastus ylleisen edun hyväks käynnistynnä? Hauskinta on, et muaseuull asunnot halapennoot, mut kiintteistövero ei? 

Huvittaa tuokkii Posti homma täs sivus. Ku kuulemma kaupunkilois ja taajamis posttii jaettaan 2-3 kerttoo päivässä. Syrjä kylille tuuvvaan kerranpäivässä ja nyt lakko aikkaan ei tule ies sitäkkää, mut ilimmeisesti taajamis ja kaupunkiloissa tulloo lehet nyttennii. Eikö jakelu vois olla taajamissakkii ja kaupunkiloissa se yks kerta, miten siellä tarvittaan se 2-3 jakelluun? Suomi on näköjjään Tasa-arvonen mua? Tahi voipihan tää olla miun katteuttakkii. 

Sori tää juttu. Liäkitys nimittäin kohillaan tyräleikkuun jäläkkeen ja jutut nyt o kuvittelluu vai onko?