Nukuttaa nukuttaa. Täyttyy ihtesä potkkii ylös kahvill ja verenpaineliäkkeen ottoon(7.00)

Ottas nuo selekä napit 8.00. Sit yheksältä mehustammaan mustaviinimarjoja.

Noh, jos kymmeneltä sittennii, vähän viell korisseis?

Ei perkules pittää se rueta hommiin illaks ukkonennii luvas. Vähän huuhtasta pullioja ja laittoo sähkö uunniin lämpenemmään <100 astteesseen. Pikkusseen kattillaan vettä, jossa voipi uitella kiehuvas veis kumitulupat.

IMG_20210729_110850.jpg

Sit eiliset kerätyt marjat alakerran jiäkuapit yläkerttaan, vähän puhistella enimmät lehet pois.

IMG_20210729_120226.jpg

Ja eiku mehu pulloon. Ainu vuan se ukkone meinas keskkeyttee, mut just ja just keresin pullotell loput. Ei nuist kauhheesti tullunna 8 litrroo marjoja, 3,5 litrroo mehhuu.

Yks varotuksen sana. Jos rapatessa roiskkuu kannattaai olla tarkkana sen jäläkkeen. Kävi nimittäin näin et muhustimen kans luiskahti käist ja osu johonnii marjasseen paikkaan, siit roisku keitosta vaikka minne? Vähän ajan piästä laittelin pitssoo lämmityksseen mikrroo, töpsell oll otettu seinäst pois ukkosen takkii. Laiton sen seinnään, hetken kuluttuu kuulu outtoo iäntä? Sihinnee tahi sirinnee, kahtelin misttee se tull? Syy selevis. Se pistoke sihis, siihe oll jiännä mustaherukka sörssellii siit roiskumisest. Onneks olin tarkkana, ois nimittäin mahtanna vaikka syttyy palammaa. Kuivasin ja tutkin töpselin, ei tuossanäyttännä olevan vikkoo. Toimikkii hyvin, eikä kuullunna mittää ihme iännii.

Onhan tuo selekä pikkusen parempi. Pittää nyt kahttoo lopettaako huomenna pillereihin syönnin vai yllhumen. Ei nuita oikkein kehttois hyvin pitkkää popssii.