Pakastekinkun matka pakasteesta mahhaan seuranta. Muanan taina hain sen K-kaupasta, kun työpaikka tarjos sen. Ei ou tullunna millonkkaa  ostettuu ite pakastettuna. Suapipas nähä miten onnisttuu. Kinkku on ollunna siit lähttii vanahassa jiäkuapis, alaku aste miärä oll -10. Siit on ruettu nostammaa päivittäin lämpö tilloo lämpimämmäs. Tänä uamuna lämpötila kinkun piält mitattuna oll +4 astetta. Nyt nostin sen keittiöön lämppiimmään, sisälämpö enne paistamist vois olla yll +10. 

20171223_071131.jpg

Pienhän tämä o 6,7 killoo. Suapi nähä riittääkö tämä vai pittääkö osttoo viell toine. Nyt tuossa olokkoon sinne asti, että lämpivvää se sisälämpötila sopivaks. Sillä välin jos lähtis käymmää muut Jouluruuat ostamas ja viimeset lahjat. Jatkan tätä tarinnoo sitten tähän artikkelliin, kohan tapahttuu jotta uutta kinkulle : ). 

Nonnii. Nyt on kaupunkilenkki tehty.. Joulukukkakkii ostettu.

DSC00777.jpg

Aika hyvvii hintoja reppiit nyt kukkakaupat tuotteistaan. Ommuuten aika saman näkönen tuo heppu, ku allekirjottanu : D)).Kaiken kaikkijjaan ihan lupsakka ostos reissu oll. Ei nii hirvveesti immeissii liikkeel ollunna, mut johtuko siit ett olin liikkeel jo 9 maissa kaupoissa. Nyt ei evväät lopu tai kinkust nyt en tijjää, mut suaphan sen toisen ostettuu pyhhiin jäläkkeen, jos hiukkoo. 

 

Äsken mittasin kinkun sisälämmön oll n.14 astetta. Siispä hyvän lämmin. Poistin muovista ja huuhtasin hivenen ja vähän töpsyttelin paperilla kuivata.

DSC00775.jpg

Sen jäläkkeen laitoin paistopussiin, tökkäsin mittarin läpi ja leikkasin pussin kuluman. Ainut vuan et mittar o rikki, vartta pyörittäis myös lämpötilan viisarrii pyörrii. Eipä se mittää, kahto paljonka sisälämpötila on ja laitto sen mittarriin. Sitte varovasti työnti paksimppaan kinkun kohttaan. Näin suamma lämmöt tiettee suht hyvin, kait? Laitoin sitten kinkun uunniin ja pellille vähän vettä, vaikkakkaa tätä ei varmmaaa tarvihtteistehä, ku kinkkupussissa paisttaa. Uunin laitoin 100 astteesseen, siellä se suapi meskissään kypssyy 6-7 tunttii.Hajustahan sen sitte tiettää, millo o valamista.

DSC00776.jpg

 

 

Vielä mennee par tunttii, mutta maistelussa uus löki. 

DSC00778.jpg

Blossa glögg, ihan kivan makunen. Perinteikäs, mutta tää käyp tuas kurkkuun. Ei maha mittää. Menneehän tää Röllii kahttoissa ja kinkkuu uotellessa. Voittaja näis löki karkelois oll Revontuli. Sitä ostin viell yhen pullon. Nuo pullo kuvat näyttää olevan aina epäselevvii, johtunnoonko siit, et ei ou tullunna kovin paljjoo kahelttuu nuihin pohjii. Eikä muutenkkaa korkkailttuu : D)).

 

Ensmäinen maistelu sessio 21.00. En sanos viellä ihan kypsäks. Pistin viell uunniin. Ei oikkein voi luottoo nuihen mittariloihin. Kinkku oll viell aika kostteeta, kiikku kaakku syötävvee. Ei hyvä. Noh mikkää kiire ou. Kahomma Abrahammin "tod" perustuvan elokuvan ; D)). Tarina jatkkuu viell.

 

Nyt loppu paistaminen, ei nuo lämmöt nouse tuosttaa. Ois pitännä luottoo muananttain intuvitioon osttoo tikitaali lihämittari. Ostettaan sit seurraavaks kerraks ja myöskkii pakastamaton tuore kinkku. Olko jotenkkii tuo verkko juttu kypsymisen estteen? Jottai outtoo tuos hommas ol. Mutta eiköhän tuu kinkku syöttyy vaikka mediumina : P... . Ouha kerran ravintolas syönynnä veristä kannookkii muutaman palan, se ei ollunna oikkein hyvvee. Sillo tull viettyy tuote takas tiskill ja uunillinen män niit takasi uunniinnii. Mutta nyt nukkummaan, et huomena ois virkkeenä. Öit : ).