Piti käyä tännää koittelemas mitenkä se röllykkä ja selekä kesttää pitemppee reissuu. Elikkästä pyörähin Joenkaupunkis, ensmäistä kerttoo kuukkautteen. Paikallaaha tuo näytti olevan. Serkkupojan tiluksille tais olla aika iso halli nousemas, mikä lie? Tokiksella nyt ei ollu ihmeemppii osteltavvii, sininelenkki vuan. 

Rismas nyt oll populloo enemmännii. Siellä kahtelin kotvan kummanko hommoon?

IMG_20211015_185508.jpgIMG_20211015_185516.jpg

Toisena ois ollunna Kiinalaine House kattila. Monnee kerttaa täyty lukkee kattiloihen selostteet. Alunperin tarkotus oll napata tuo House, mutt.... . Kallistuin kummissii melekkein tuplasti kalliimppaan tuotteesseen. Ehkä lopulline syy oll kotimaissuus kummiskkii. Kaikki näkkyy kallistuvan nyt? Ihmetyyttää kummissiii, ku alakutuottajjiin hinnat laskkoo ja kaupan hinnat noussoo? Pittää varmmaa pyhänä testtailla pallaako pohjjaan kattila. 

Viikon alus kahtelin misseekä sitä kävis herroiks syömäs? Kahtelin kaikk Joenkaupunkin ravintolat ja löytyhä se ja ois ollunna vähän juhlavampi ruokakkii. Grillattu poronpaisti Bistran Heilis. Rupesin sit kahtelemmaan onko tuo muissakkii Bistrolois, ei ollunna? Ainnoosttaan Kimmelin ravintelis. Noh, siin sit kahtelin missee parkkipaikat? Tien toisell puoll parkkitalos? Eipä tuo oikkein sovi kiirreiselle ukolle ja lienneekö viell pukupakkokkii? Se sit jäi täll kerttoo käymäti.

Menimpä sit vakkarriin ja tilasin päivänpihivin. Pariloidun roilervilepihivin, hunajapekonikastikkeella. Tillauksen vasttaa ottaja kysäs "mediuminako"?

Hehheh, ai roilerko? Kerroin ku aikonnaa kans roilerin otin se oll bleu(verinen). Ylleesä syön kaikki mut jotennii se tuntu aika veikkeeltä purtavalta, ei oikkein veitellä suanna urakkoo ja hamppaissakkii tihku ver. Voin sannoo ei ollunna verikuut. Vein sen sit a Amikalla takas ja sanoin tarjjoilijalle, ettei ihan taijja olla kypssee? Ei uskonna väitti, et mittarill kahto. Mut kyll se sit usko et ei ou kypssee. Kaikki tarjolla olevattii oll ruakoja. Pikkuse ruokatunti venähti, ku uottelin kypssee roilerrii. Lopult tull ja oll hyvvee. Eikä tuosta tullunna mitteekkää tauttii, ihmekyll?. IMG_20211015_171701.jpg

Tämän päivän alaku ruoka.

IMG_20211015_121144.jpg

Ja savka täss. Hyvvee oll. Aluks kyll sottaillin onkoha tuo nauanpihvi, ku tull tuo terävä veihti mukkaan?

Ruoka oll totella hyvvee 5/5

IMG_20211015_185158.jpgIMG_20211015_185209.jpg

Näitä ilta makustelluun, yrttine ol parempi. Yllättävän hyvvee lahnaks, mut se hinta? Ennemmin ostan kyll kylymäsavu hevost. Ihmettelen mikä nosttaa Suomalaisen kalan hinttoo? Kuha n.25e kilo ja kaikki muuttii samois hinnois, paitti lohi? En kyll ahvenestakkaa maksa 15e kilo. Mummon markois 90 markkoo. Ite "möin"aikonnaa kaupan kassillisen 5-20mk:ll.

Mitenhän paljon noistakkii jää hinnan tautt pillaantummaan, tahi varmmaa häviäähä ne halappis iltamyynnis hyllyilt.

Mutta muuten ihan hyvin reissu män. Syönnin jäläkkeen oll röllykkäkkii kohttuu kunnos, mutt eppäilyttää tuon oikkeen puolen leikkuu vieläkkii. Jotennii tunttuu, ettei tuo kyllä tullunna vieläkkää kunttoon. Suas nähä. Ens muananttaana töihin, siithä sen sit näkkee.