Tämmössii mietteitä tuli syöpötellessä olokapiän vysioterapian jäläkkeen. 

20180911_143643.jpg

Tämmönen annos pan mietteet piälle. Ruokahan oll ihan hyvvee ja riittävästi. Possu kanttarellikastikkeell. Ranskikset oll hyvän suolaset ja pihvikkii oli hyvän kypsä ja makukkii ihan hyvä, mutta tuo kastike ois kaivanna jottai? Mitä se ois ollunna, ehkä suolloo? Ehkä jottai muut maustteit? Jotennii pelekkä kanttarelli oll aika laimmeen makust. Tuosta juolahti mielleen, et monet sannoo suolan menettännee makusa. Onko sitä ruettu jatkammaan muilla ainneil? Vaikkapa tervveys syist? Suolahan tappaa katalasti paljon ihmissii, näin väittävät tutkijatt, mut... Painappa>Liian vähän suolaa voi olla haitallisempaa kuin liian paljon | Suomen .... Onkohan tutkittu kuinka monta vanahusta o kuollunna liian vähän suolan takkii. Äit muorille meinas niin käyä 10 vuotta sitten, vahingossa joku liäkäri ottatti hältä veren suola-arvot. Ennen sitä syötätettiin vaikka mitä liäkkeitä, kaikenlaissiin oirreihin. Laihtu ja laihtu ja liikunta kykykkii meni sentakkii. Sit ku suolat suattii kohilleen, meni monta vuotta kunnes selevis kunttoon. Piti rueta hoitolaitoksessakkii kyssee alastammaan liäkkeihen miärä. Olhan siinä semmonennii, et nesttee poisto liäke oll lisätty verenpaineliäkkeissiin. Ilimmeisesti se pisti entisesttään suolan laskkuun. Kehotannii kaikkii ommaissii tahi vanhojen tuttuja seurroommaan heit, etteivät ala yllättäen kuihtummaan ja menettämmään liikunta kykkyysä. Sillo eiku suola kokkeissiin. 

Mut nyt siihe valakossee jauhheesseen. Joo sitte sattu Eväskontissa silimmää suolat, niitä rupesin sit syynnäilemmään.Tarttu sit kätteen paketti

20180911_172122.jpg

Ettäältähän tuo o. Ei iha ekolookista, mutta tokkopa tuot muutenkkaa Suomesta suahhaan?

Löytyhän tuosta netistäkkii jotta Painappa>Himalajan suola hieno | JOZO

 Kun tuossa täytin sirotinta ja maistelin, ihan se suolalta maistu. Oli kylläkkii tummemppoo ja ei niin tasanen väri, ku tavan suolassa. Jää nähtäväks onko vahvemppoo, ku tavan.

Tuost vahvast juolahti mien jutun poikanen loppuun. Kerran kaupas asioies kuulin huvittavan keskustelun. Se meni näin. 

myyjä: Mihinkäs sinä sytytin nestettä

asiakas: Takan sytyttämisseen

myyjä: Eihän sulla takkoo ole

asikas: Kaverin takan sytyttämisseen

Kaupat siinnä tekivät, ottaissa hihnalt kysy

asikas: mitenhän vahvaa tää on?

myyjä: ??????????

Vua olha myyjällä hyvän näköne ilime ja mulla naurussa pitelemistä : D)).

Hah hah ja huomenna jos rillois viimesen kerran tänä kesänä. Sit vois rueta vaikka laihikselle.