Piässiisen kuullupi lammaskualikeitto. Keitonteko alakkaa kualin suikaloinilla, porkkanoiden, sipulin pilokonnilla ja pitinlihan paloittelulla.

IMG_20190419_092937.jpg

Sitte lihat issoooon kattillaan, kummiskkii lihhoo 2 killoo ja kuallii melekkein samanmoisesti, pienemppää oikkein sovi..

IMG_20190419_093740.jpgIMG_20190419_093745.jpg

Lihan kiehhuis, pinttaan tulloo ylmiäränen ver, joka on heleppo pinnalta kerätä pois teräväll kauhall.

IMG_20190419_094037.jpg

Kun ver kerätty pois, ves on harmaata, eikä hyytymmii ennee ole.

IMG_20190419_094234.jpg

Sitten laitamma sekkaan siivutetun kualin, porkkanat ja sipulit

IMG_20190419_094458.jpg

Myöskin kourallinen pippuria, suolloo ja laakerinlehttii.

IMG_20190419_094730.jpg

Siinäpä sörsseel kaikill ainneil, sekotettuna, mut ei ravisteltuna.

IMG_20190419_094848.jpg

Ja eiku kiehummaan, täysillä jonnii aika virta. Sit voi pienennellä vaikka 4:een, millä kiehhuu sopivasti.

IMG_20190419_095222.jpg

Tadadammm valamis keitos, kiehu n.2h. Kyllä sen tiettää tuoksust ja tietennii lihan maistelulla kypssyyvven.

IMG_20190419_121130.jpg

Valamis sapuska lautasel, maistelluu varten. Nammm.5/5, vaikka ite sanonnii :D.

Ja kuuraparran resepti täs

Vesi 2,5litrroo

Kualia 2kg

pitiä(paahtopaisti)2kg

porkkanoit(keskikoko)3kpl

sipuli(keskikoko)2kpl

pippuria pieni kourallinen

luakerinlehttii 5kpl

suollaa 3kahvilusikkoo

Keitellään niin pitkkää ku kypssee o.


Hyvvää piässiistä kaikille!

014.gif