Piässiisen kuullupi lammaskualikeitto. Keitonteko alakkaa kualin suikaloinilla, porkkanoiden, sipulin pilokonnilla ja pitinlihan paloittelulla.
Sitte lihat issoooon kattillaan, kummiskkii lihhoo 2 killoo ja kuallii melekkein samanmoisesti, pienemppää oikkein sovi..
Lihan kiehhuis, pinttaan tulloo ylmiäränen ver, joka on heleppo pinnalta kerätä pois teräväll kauhall.
Kun ver kerätty pois, ves on harmaata, eikä hyytymmii ennee ole.
Sitten laitamma sekkaan siivutetun kualin, porkkanat ja sipulit
Myöskin kourallinen pippuria, suolloo ja laakerinlehttii.
Siinäpä sörsseel kaikill ainneil, sekotettuna, mut ei ravisteltuna.
Ja eiku kiehummaan, täysillä jonnii aika virta. Sit voi pienennellä vaikka 4:een, millä kiehhuu sopivasti.
Tadadammm valamis keitos, kiehu n.2h. Kyllä sen tiettää tuoksust ja tietennii lihan maistelulla kypssyyvven.
Valamis sapuska lautasel, maistelluu varten. Nammm.5/5, vaikka ite sanonnii :D.
Ja kuuraparran resepti täs
Vesi 2,5litrroo
Kualia 2kg
pitiä(paahtopaisti)2kg
porkkanoit(keskikoko)3kpl
sipuli(keskikoko)2kpl
pippuria pieni kourallinen
luakerinlehttii 5kpl
suollaa 3kahvilusikkoo
Keitellään niin pitkkää ku kypssee o.
Hyvvää piässiistä kaikille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.