Maananttaina kilahti tekstiviesti puhelimmeen. Tyränleikkuu ois kuukkauen piäst. Siinä sit rupelin sottailemmaan vointija, ei ou oikkein hyvä. Syvän jyskyttää ja myllerttää välill, pitäs varmmaan suaha se assii enne leikkausta kunttoon Niimpä töihin jäläkkeen marssim tervveyskeskuksseen. Siellä kysäsin joskos syvänvilimin ottasivat. No sehän kävi. Mittää ei siinä näkynnä, mut syvänsykkeet oll koholl? Niimpä tulttiin siihen johtopiätöksseen, et jos ei korjjaannu menen uuesttaan käymmään ja liäkäris.

Seurraavana päivänä oli vysioterapijjoo, oikkeesttaan täännii takkii kävin vilimis. Kerroin jutut terapeutille ja niimpä hiän kokkeill josko ois lukkoja tahi ramppeja, mut ei niitä oikkeesttaan ollunna? 

Seurraavaks sitten henkkareitta hakemmaan polliisiasemalt. Kyselin jo turvatarkastusta enne mistä suapi sen, onko jonnoo ja miten paljo? Ei tuntunna olevan. Hyvä sinneppä siis, takki ja vyö pois.Ei rilahtanna ja piäsin sissään.

IMG_20191008_112952.jpg

Nummero lipunhan joutu ottammaan ja tietennii se 13. Immeissiikkii oll jonottamassa toistkymment? Eihän tiällä pitännä olla ruuhkkoo? Sit selevis, ett enne minnuu o 3 henkkee. Siell olijat olivat varanneet ajan tahi olivat suattajjii. Eipä siin lopuks mennynnä aikkoo, ku puol tunttii. Se oll positiivinen assii. Mut onhan tuo rahastust, kortti ei ou voimassa viittä vuotta pitemmppee. Hinta 54 eerroo ja kuvat 15 eerroo.

Sitten heräteosttoihin.

IMG_20191009_150656.jpg

Helekatin iso Tintti niminen syöttö härveli. Soppii sisälle jyvvii varmmaa toista sankkoo(15-20litrroo).Nyt viell ku sais ehittyy sopivan isosen tolopan jonka kiinnittäs pohjjaan. Ei tuota kummiskkaa riippummaan sua, eikä varmmaa kestäs tuo sankakkaa sen painnoo? Entinen puinen on jo aika huono. 

Tännää sit lähin tuas tervveyskeskuksseen, ei tuo jumputus ja jytkytys loppunna. Niimpä sit menin terkkarille. Siin kerroin oirreilust ja kipuloist. Kirjjaill vaivat tietokanttaan ja huomas, et yks aika ois liäkärille? Niimpä pohti oirreiluja ja syvänvilimin ottoo. Käyttiin ottamas se, ei siin tuaskkaa muuta näkynnä, ku noppee lyöntissyys. Tarkka silimänen ottaja, ku huomas mutkan selästäkkii. 

Sit menin kirjasttoon, ku kehanna tunni takkii ajalttoo kottii. Sinneppä tull vanaha tuttavakkii. Tunti vierähti noppeesti jutustellessa. Sen jäläkkeen tullii liäkärin aika. Siin sit jutustelttiin kaikennäkösist vaivoistan ja kuuntell syäntäkkii, yhen kerran kuull sen muljahtavankkii. Niimpä määräs verkokkeissiin huomisell. Sanoin eikö vois tännää, ku se vuallee "tyttö"lupas ottoo ja toimittoo ne oikkeissiin paikkoloihin. Se kävi, mut pikkusen kahto ihmmeissään? Yhen liäkkeennii vaihto toisseen, entises ei ennee ollunna nosto mahollissuut. Siitäpä sit lähin verkokkeissiin.

Sin sit uottelin ja piäsin laprraan. Hoitaja otti kilpisrauhas- ja sokerikokkeet. Sokeri on aikasen rajalla ollu monta vuotta, tuon jo oll miärännä yks hoitaja aijjemmin ottoo. Kolome putkkee lähti vertä. Samointein tuli verriin hakija paikalle, ne ei paljon kerinneet vanahanttuu. Huomenna iltasella tulokset o valammiit. 

Siitäpä sitte aptteekin ja kaupan kautta kottiin. Laittelin sit liäkkeet liäkekuappiin. Sitten rupesin vaihtelemmaan vaihetun liäkkeen toisseen. Mitä ittua?

IMG_20191009_143751.jpg

Missäs Kerlon liuska? Johtopäätös Kerlonia en ollut syönynnä totennäkösesti 11 päivvään, vaan näitä kuvassa näkyvvii rinnakkais tuotteit napostelin. Elikkästä tuplasti cantea. Ilimankos vähän pumppu kiihyttell ja kiihyttellöö varmmaa vielä huomissee uammuu asti.Kiitos tästä kuulluu Kelalle, aina vaihettaan halappis tuotteessee merkki ja liäke liuskan koot muuttuu. On kyll tietennii itessännii vika, pitäs olla tarkempi noihin kans, mut liäketekstitkkii nii piene ja silimättii nii sumuset, ettei aina välttämättä niä. Ja seläntakkii vetelin vaikk millast tappuu siihe aikkaan. No piäassii, et homma korjjautus. Koittelen tuot vaihettuu liäket, ku alapaine muutennii ollut koholl. Kiitokset tervveyskeskuksen henkilöill, vaikka eihän näitä kukkaa luekkaa : D.

Olokkeeha kaikki lukijat tarkkana noihi liäkkeihe kans!!!!!