Jollai taittaa jo Resitenttipeli alakkoo?Sanna Marinin hallituksen päätös antaa anteliaan rahaedun koronariskin maihin matkustaneille - "Ei ole mitään ylärajoja".Nyt jokkaine reissuun, suapi palakallist vappaat?

Tästä se alako?Puoluetoverit yllättyivät Sanna Marinin häiden ajankohdasta - "Hän oli pitänyt tämän tosi pienessä piirissä".

Että kannustettaan viell tartuntoja hakemmaan? Mielestän tuo reissuuminen on ihan oma vika. Ei vakkuutuskkaa korvvoo jos mitä"tahallisesti tahi tuottamuksell tiet"? Ja muutennii tää homma karanna. Ei kaikkee voi tukkee tahi pelasttoo? 

Metsäteollisuuden Jyrki Hollménia hirvittää koronan mahdollinen toinen aalto - eritoten painopaperin osalta. Juu pitäs varmmaa saaha palakkoja alas ja mehän omistajjiin puut iliman? Et ne kasvottomat pörssin osakkeihen omistajat sais rahhoo? Jotennii tunttuu, et raha o menossa sairrauen ja kuolleihen ohi? Rikkahat eivät taijja haluta, et kuplat puhkivvaa? Kuka rahottas ja kyykyttäs sit noit"köyhhii".?  Ja toissaalta nyt hyvä syy sulukkee sellutehttait? Varmmaa Urukuain seuun tehttaat kohta täyes tuotannos? Mistähän niihinnii ne rakennus rahat suatu? Erräälläkkii metsä yhtiöll oll sellanen kehitysrahasto jonne voi luovuttoo rahhoo mehtäkaupan yhtteyes. Ite en koskkaa laittanna, pikkusen jo sillo eppäilytti? Jokunen aika sitten mehtäyhtiöt kosiskell lokkaria kimppaasa. Ilimmeisesti ovat hokanneet missä näkyvvyyttä suavat? Muutammii taisin varotella etteivät ryvettys juttukois? 

Seisokki tuo parituhatta ulkopuolista työntekijää Stora Enson Imatran tehtaille elo-syyskuussa - Ulkomailta tulevat erikoisosaajat joutuvat karanteeniin ja koronatesteihin. Varmmaa Suomes ei työttömmii?

 

Puuta tuotiin Suomeen tammi-toukokuussa 10 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Hmmm? Nyt jo tuuvvaan tukkia ulukomailt? Melekossii taktikkoja ovat, nyt varmmaan yritettään polokkee hintoja kotimuas, vaikkakkii maksettas ulukomaill viisin kertane hinta? Niiku sellus? Sellua ei ies haluta osttoo, kokemust o. Muutama vuos sitten pyrin tekemmään kauppoo ja kuhuin mehtäyhtiön ukon käymmään. Tullha se käymmään ja kahvit joi. Mut tuummaill "ei hiä osta". Ei ies käyty mehäs? Varmmaa kaveri sai käynnist kilometrikorvvaukset yms.?

Lappiin iski metsien ostobuumi: kaupat lisääntyivät 50 prosenttia ja hinnat nousivat eniten koko Suomessa - katso .maakunnittaiset hintatilastot. Hah hah, onkohan rikkailla hätä, ettei puut ja muat mene kaupaks. Yrittävät lehistöll mainosttoo, jot sinnekkii suatas kupla tulemmaan. Jotennii on lähimuistis, ett mehtäyhtiöt möi omia mehtijjään pois(10000_100000ha)Pohjois-Suomes? Liekkö sit sentakkii ollunna, ett puuhinta noussoo? Eppäillä soppii? Oisin tähän laittanna tokumenttija, mut ei löytynnä ennee netist? Liekkö ollunna liian arka assii jollekkii?

 Eläkevero iski Portugalin pysyviin asujiin - "Olen huomattavan rosvoamisen kohteena". Mitähän tähän vois sannoo? Vaikkapa muassa, muan eläke? Jos Suomesta maksettas eläke, katottas toisen muan elintaso ja laskettas vaikka eläke samanlaiseks mitä ois Suomes? Eikö ois oikkeus ja kohttuus se? Mut näill mennään. Itellännii eläke rupes kertymmää vasta 23 vuotijjaana? Tuollon olin ollunna töissä tehnynnä jo 7 vuotta. Kukahan niistäkkii vei sillo ne eläkekertymät? Noh, tokkopa nuit eläkkeit o ennee tavantuunarill vuonna 2040? Kaikk o pelettu pörssi sijotukssiin ja "koronan" hoittoon?

Josttai meinasin viell kirjottoo, mut unohtu.