Oli vuosituhannen ensimmäisiä vuosia. Viljat alkoivat kypsymään, syksy oli aluillaan. Kävin silloin töissä n. 45 kilometrin päässä. Tapaus sijoittuukin iltavuoron ja sen pois tulomatkaan. Olin jo kääntynyt kotitielleni ja ajanut sitä noin puolisen kilometri. Vasemmalla puolella tietä, kaura alkoi kypsyä. Pellon puolessa välissä tuli jyrkkä mutka vasempaan. Yht`äkkiä vasemmassa silmäkulmassa vilahti jotain ja se lähestyi koko ajan. Kerkesin jarruttaa, mutta vasempaan lokasuojaan törmäsi karhu. Jos en olisi kerennyt jarruttamaan nallukka olisi varmaan tullut sivuikkunasta sisään. Siinäpä sitä oltais vitsiä varmaan viännetty. Ensin en meinanna uskoa silmiäni, mutta uskottava se oli. Sitten sottailin menenkö kahtomaan miten kaverille kävi, mutta ei ollunna taskulamppua : D. Ajelin sitten kotio ja soittelin polliisille, autoon tuli kohtalainen monttu ja muutenkin pitää ilmoitella noista, ettei eläimet jää vaiviutuneena kärsimään. Noh, ajelin polliisija vasttaan ja jäin uottelemmaan. Puolisen tunttii meni ni uoteltavat tulivat. Ens kommentti oll "olitko metällä". Vasttaus, töistä olin tulossa. Siin sit hyppäsin "maijjan" kyyttiiin ja lähettiin vilasemmaan törmmäys paikkoo. Heh heh, polliisit kahtovat valonheittimill ja tuumasivat "tuossa se on syönynnä". Eipä ne lähtenneet kahtommaan jäläkkii. Auton rutun kahtovat ja kirjottelivat raportin, toinen tuumas "ettei nyt tästä kirjoteta sakkoo" huoh, se se viel oissii puuttunna.


Seurraavana päivänä olin kaupungis käymäs, ku kännykkä alako soijja. Joku riistapiällikkö soittel, oll paikallisratiost kuullunna miun kolarist. Kiinnosti juttu, polliisit ei ollunna ilimotellu paikalliselle seuralle, eikä muuannekkaa paitti ilimmeisesti ratioon : ). Ilimmeisesti nallukka oll suanna pikkusen kippeetä pyllykkääsä ja käynnä ärhentelemäs ja särkemäs lähistöll hunajapessii. Muuten ei tainna hälle tulla vaivvoo, ei mehättäjätkkää loukkaantunneeks todenneet. Hyvä niin : ). 


Jonkun ajan piäst näin Tamperreen tuttuu, hiän sano ett "iltalehessäkkii oll juttuu, paikan niminneen päivinneen". Eipä nuo mulle tainneet soitella tahi kysellä. Misttee lie suanneet tiettee. Mutta voin hyväll syyll sannoo, ett Suomen ensmäinen karhukolar oll. Varmmaa errlainen ohjeistus nykypäivänä polliisien ja metätysseurojen yhtteyenpidost tappauksiin osalt.


Autovakkuutus ollii semmonen ettei meinanna korvata, mutta oli nii mukava vakkuutusmyyjä, ett ehotti "yks kiertotie ois". Piti ottoo uus vakkuutus ja saisin sit siihen täyet poonukset. Eikä tuostakkaa kolarist tarvviis makssoo, ku oma vasttuu 150e. Kummissii tuon lokasuoja ja konepellin laitto makso muisttaakseni kolomatta tonnii.

HPIM1027.jpg

Sori kuvast, en löytännä arkistost muuta karhhuu liittyvvee : ).