Uamutuimmaan uunin lämmityst.

IMG_20190601_085648.jpg

Hiillos oll kommee ja lämmin


IMG_20190601_084913.jpg

Sillä aikkoo pilikoin sian-, naudan- ja hirvenlihat. Sitten sirruuttelin paistin pannull lihat.Voita, suolloo ja pippursekotusta. Nauanlihhoo n.400 rammoo, sikkoo 800rammoo ja hirvvee 800 rammoo.

IMG_20190601_090042.jpg

Sitten sirruutetut lihat teräskattillaan Ves ja yks sipull sekkaan. Vähä hämmäätellään lihat ja ainneet sekas.

IMG_20190601_095543.jpg

Sillä aikkoo uuni oll palanna, jo aika hyvin pienelle hiillokselle. Viellä pikkusen aikkoo ja sitt hiilet vejettiin tuhkapessään.Sitte vuan kattila uunnii ja uottelemmaan sopivanlaista lihan hajjuu, misttee tiettää lihan kypsynneen. 


sillävälin kävin ruohojen kimppuun.

IMG_20190601_110822.jpg

Pitkäshän tuo oll kasvannu, mut kyllähä tuo viell kuatu.


IMG_20190601_130428.jpg

Tässäpä lopputulos herkullinen karjalanpaisti.Uunissa käristy n. 2,5 tunttii.


IMG_20190531_200148.jpgIMG_20190531_200228.jpg

Pikkusen lopuks viell tuluppaanija ja unikonpampuloit.