Harkitsin tämän jutun julkaisua myöhemmällä, mutta tulin johtopäätökseen julkaista nyt. Jos julkaisisin sitten kun asia on esillä voisivat vaikka väittää "kiristykseksi". Ennemminkin tämä homma on alkanut v.tuttaa ja epäilyttämään. Jutustani löytyvät asiat ovat faktoja. 

Turina alkaa. 

Oli 2010,-11  Tarvitsin mönkijää metsätöihin. Oli paljon tulossa ehsiharvennuksia yms. töitä. Niimpä porskuttelin mönkijä kauppaan. Ajatus oli ostaa yamaha, mutta ei onnistunut. Syy oli alv:n nousu. Melkein kaikki mönkiät oli myöty loppuun. Myömättömänä oli 2008 vuoden esittely Polaris mönkijä. Siinä sitten viännettiin kauppaa edesmenneen myyjän kanssa ja kaupat tietenkin syntyi. Ei tuosta kummiskaan kovin paljon saanut alennusta, itse jouduin siihen hommaamaan vielä vinssinkin. 

Pari vuotta sujuikin hyvin, pikkasen vaihtteisto aina takelteli. Joutui nyhjyttelemään ja koittelemaan meneekö nyt päälle? Ensimmäinen huolto tapahtui 04.06.2012

 

IMG_20200913_105533.jpg

Seuraava 16.09.2015 Jolloin alkoi kuulua "pientä" rutinaa. Siinä sitten juteltiin huoltopäällikön kans mikä rutinan syy? Koeajossa ei ollut viellä selvinnyt? Jonkun ajan päästä tuli huollon tekijä ja näytti öljypojanroppua, siinä oli laakerin hauleja? Sitten ruettiin keskustelemaan takuista, se oli kiikku kaakku mennyt umpeen ja muutenkin ruettiin öljyn vaihdoista valittamaan.

Ettei ole tehty JOKA vuosi. Keskustelu alla.

Ai noilla kilometreilläkö olisi pitänyt vaihdella?

Kyllä, koska kondensiota tapahtuu öljyssä.

Talvella kyllä säilytän sisätiloissa (+14c*)

Silti, takuu ei kata tätä.

Niimpä siinä sanoin, etten rupe tonni tolokulla makselemmaan?

Päästtiin sopimuksseen, et maksan osat, elikkästä 1200e+huollon. IMG_20200913_105819.jpg

Niimpä jätin mönkijän sinne korjattavaksi. 

Taisin käyä kahtomassa parin viikon kuluttuu, mutta uottelivat viellä merentakkoo ossii, Eurroopasta ei kuulunut niitä olevan. Lopulta tekstiviesti tuli, valmis. Menin hakemaan sen, kysyn vielä onko tässä talavi nesteet? On, mut oli kaverilla mukavan näkönen ilime, ku sano sen. Taisin tokasta, ainii onhan tää talavi käyttöönkin. Mönkijjöö peräkärriin laittaissa pysähtyi mies. Kysyi "mikä vika"? kerroin että vaihelaatikosta kuului ääntä. Hän kertoi myöskin kuuluvan ääntä mönkijästään?

Jäläki kätteen oun sottailunna, et olihan tuo miun mönkijä seisonu varmmaan kaupassakkii sen pari vuotta öljyjä vaihtamata. Ei ainaskkaa huolto kirjassa ollunna, et ois vaihettu?

Seuraavana kesänä kerkesin ajella 64km, alkoi taas kuulua pahaenteistä ääntä vaihelaatilosta. Nyt alakojo kirroiluttammaan. Vein sen takasin valtuutetulle korjaamolle. Eipä tarvinnut enempiä keskustella, se jäi sinne. Jonkun kerran kävin kyselemässä, onko valamis? Ei tuntunut olevan, niimpä arvelin etten ennee kysele sitä. Kas kummaa helemikuussa tuli teksti viesti  nyt valamis. Kesälomalla vein sen, eihän korjjauksessa menny ku, 5 kuukkautta ja viikko? 

IMG_20200913_105953.jpg

Siinä luettelo mitä laitettiin ja muutamia osia vaihettiin kuulemma useamman kerrankin? Purettu ja kasattu oli vaihelaatikko kuulemma kymmenkunta kertaa? Pientä ääntä laatikko vielä antaa ja mönkijän luovuttajan viimenen kehotus oli "suosittelet että vaihat"????????

Jotennii meni mönkijällä työskentellyyn kiinnostus. Seurraavvaan oljyn vaihttoon ajoin 29km, sillonkin siellä oli pientä metallisirruu. 

Ja viimesimppään äljyn vaihttoon ajoin 12km. Nyt alako tuas iäntä antammaan enempi. 

IMG_20200909_102615.jpg

Pyysin öljynvaihtajalta nuo hilleet nyt mukkaan. Nyt loppu tällä mönkijällä ajo. Pittää ottoo yhtteyt kuluttaja-asiahenkillöö, josko hiän tietäs tään Polariksen muahan tuojan. Meinasin joku vuos sitten kirjotella sinne, mut Suomen maahan tuonti myöttiin, enkä misttää löytännä mittää tietoja siit. 

S-posttailin ensmäisellä kerralla errään lehen mönkijän koeajajalle ja kyselin onko mittää tuommosta vikkoo nuissa tavattu, ei kuulemma ollunna. Toisen remontin jäläkkeen otin yhtteyt sinne myös, muttei kuulunna vasttaust? Ilimmeisesti kiirettä ollunna testtailussa tahi ..... .

Tässä kummalliissutta ollunna monnii kymmenneen vuotteen. Mönkijän takkuu aikakkii on muuttunna ensmäisen remontin jäläkkeen 5 vuuvvesta tais muuttuu 2 tahi 3 vuotteen. Sit tuo muahantuontihomma? Errään asian huomasin just tänä kesänä tuosta huoltokirjasta? Nuita vaiheluatikko remontteja ei näy missää????? Mitkä lie tarkotusperät sillä? Ajatellaanko näin et 3-5 vuuvven vällein vaihettaan uuemppaan ja näin viat hävivväät.Näin samalle ajajalle ei tule usseemppii särkymissii ja korjjoomissii. Tokasttaan vuan, et vaiha uuemppaan. Ja voijjaanhan syyllisttöö käyttäjjee, et siun vika? Noh, kieltämättä kysyin ensimmäisen remontin jäläkkeen vaihttoo, ois pitännä anttoo 8000 eerroo vällii. 2500 ois antanna 5 vuotta vanhasta mönkkärist? Olin perssiille lenttee, aika noppeesti arvotippuupi? 

Loppu totteemus. 

Vettää sanattomaks tää Polaris, viimeset 105 kilometrrii ja kolome vaihelaatikko remonttii?

Puoll vuotta remontoitu, eikä vieläkkää kunnossa?

Huoltokirjat ja huolto, eivät merkihe itsekkään kaikkee siihen(huolto)korjauksja.(eipä tuolla taijja mittää arvvoo olla).

Pitäskö rueta tuota kaupittelemmaan kerräilyharvinaisuutena, ainu kertanen tillaissuus suaha. Kummissii tuo tullunna maksammaan lähemmä 20 tonnii, onneks kaikki ei ou mennynnä miun kukkarost.

Tais vua olla ensmäinen ja viimene mönkijä minkä hommasin.

Asiast toisseen, kommenttiloihin voipi kerttoo, jos teitill on ollunna samanlaissii ongelmia.

Varmmaa ootta huomanna, ettei tää ou ponsoroitu juttu.