Työntekoko kallist Suomes? Näin o sottailtu 2000 luvun Suomes? Kaikki mahoton ja mahollinen o vienty Kiinnaan tahi Venäjäll. On ollunna ympäristö ystävällinen tekokkii, ei Suomi suastu? Tullee vähän piästöjäkkii? Taittaavat vuan nuo muat olla niit eniten suastuttavviikkii?Samall o markkina valtakkii annettu Kiinnaan, Intijjaan ja Venäjäll. Samall o rikastettu muailman sotilasmahteja? Ja varttaallit o kiittännä sijoittaijjiikkii?

Suommee ajettaan nyt sähköstämmään kaikkee, lämmityst, kulukuneuvvoja yms? Oha se heleppo, turvallinen ja ympäristöystävällist tekniikkoo, mut entäpä ku nämä kaikki komponentit ja elektroniikka tehhään näis "halappismais"? Komponentti ja elektroniikka on jo nyttii kortill? Tuohan on pienin onkelma tuon Venäjän rauhanturvvaajjiin siirron myöt? Miten käynnöön Eurroopan ruokavarantojen kans, nekkii taittaa olla ulukonaistettu muihin maihin vierraissiin? Hmmm. Katoin tuossa loppuvuuvven tuontija, onneks Venäjält eikä Ukrainast tuuvva tänne viljoja? Tuo kyll kummastuttaa suurest? Puola oll suurin tuoja 40%. 

Sit takasi tuohon työntekkoon? Nyt sit maksettaan siit halavast työnteost isot summat? Itämaa ilimmeisesti "kansallisttaa" nuihen heilt lähtijjiin ommaissuuvvet ja konneet siell? Niinku ajovat vuokratut lentokonneesakkii ommaan muahan? Lueppa tuost>Venäjä aikoo ottaa omistukseensa 500 länsimaista matkustajakonetta. Ihmettelen, et ajellaan viell kyläs tuolla Allegrolla?

Sama suattaapi olla viell ees Kiinan kans? Noh, nyt sitä työvoimmoo suahhaannii Suommeen? Kun vua ei menis työnantajilt työntekijän riistämiseks? Alakkuun ihmetytti kummasti orpolasten tuonti Suommeen? Kannattaapi olla tarkkana, ettei hyö tule hyväkskäytetyks, jos tulloovvat iliman mittää tokumenttija Ukrainast? Kaikenlaissii yrittäjjii ja eduntavoittelijoita kun nyt o liikkeell? Vai eikö ois?

Mutta SEMPPIÄ UKRAINA ja UKRANALAISET!!!!

Niiku huommootta, selekä liäkitys o kohillaan.