Nonnii, heitämpä herkullisen ruokaohjeen Käymmä kaupassa ja valitsemme Suomalaista lampaan lihaa tuommoiset pari kiloa. Parasta tähän mielestäni olisi lampaanviulu, ehkä isotöistä paloitella, mutta saa helpolla luutonta lihaa. Sitten tarvitsemme kotimaista kualia saman verran, laakerin lehtiä Yms. Nyt olemma sitten piässeet keittiöön
ja valamistus alakaa. Etsimme ainakin viiden litran vetoisen kattilan, johon laitamme sopivaksi pilkotun lihan veden sekaan. Toiseen kolmen litran kattilaan pilkomme kaalin sopiviksi suikaleiksi, veden sekaan, niin pieneksi kun kehtaa veistellä
Pistämme kattilat tulille. Sillä aikaa pilkomme jäniksen ruuan, eli porkkanat n. 4 kpl, sipuli yksi iso. Muutenkin varataan mitä aijjotaan soppaan laittaa
No nyt kattiloissa alkaa tapahtumaan. Varaamma syvän kapuskan ja astian. Arvaatteko mitä nyt tapahtuu?
Lihan kiehuissa siitä irtoaa veri ja muuttuu sakaksi veden pinnalle, siitä se on helppo kerätä kapuskalla pois. Näin saamme lähes kirkkaan keitoksen. Tämä kannattaa tehdä. Sen jälkeen kauhomme kaalin toisesta kattilasta lihakattilaan. Katsomme sitten neste määrän, sitä saa olla reilusti(kaalin keittovettä voi lisätä tarvittaessa). Nyt lisäämmä suolan n. pari teelusikkaa ja sekoitamme. Nyt porkkanat, sipuli, laakerinlehtiä 3-4kpl, pippurit sopiva kourallinen ja hämmäätämme sörsseliä
Nyt olemma voiton puolella. Annetaan soppa porista 3-4 tehonvoimalla liedellä, reilut 1,5-2,5 tuntia, välillä häämmentäen. Ajan oppii haistamaan milloin on valmista ja tietenkin myös maistamalla
Suolaa varmaankin joudut lisäämä, tuo kaali vetää sen itseensä. Siispä kannattaa suolat ripotella, kun soppa on lautasella
Niin, tämä on aika iso annos, mutta keitos paranee kokoajan, kun sitä lämmitellään. Riittää varmaan muutamaksi päiväksi ja vie kielen mennessään. Kannattaa siis kokeilla, mutta elä pilaa keitosta Uusiseelantilaisella pitillä. Hyviä herkuttelu hetkiä. Ai niin, luut jotka jää pilkkoissa, voi laittaa keiton kiehumiseen mukaan, jos haluaa. Arvatkaa mitä? Nyt muuten tuli näläkä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.