Erräänä päivänä ostelin tämmössii...

IMG_20211106_094457.jpg

Pattaattija. Mitteepä näist tekis? Noh....

IMG_20211106_100636.jpg

Eiku kuorimmaan perunat ja patatti. Kiehummaan 15 minnuutiks suolankans.

IMG_20211106_102938.jpg

Ja muussiks vatkaimell. Meleko hyvä tull, maulttaan erinommainen. Tätä tulloo tehttyy muulloinnii. Lisukkeenna oll jauhemaksa pihvit, niit ei näytetä, eivät ou itetehtyjä.

IMG_20211106_100013.jpg

Perintteinen karjalanpaistin tein pyhhäin päiväks. Siit ei sen enemppee, sen teost o kerrottunna jo varmmaa monen monta kerttoo?

IMG_20211106_110544.jpg

Sit maittoo 5 tessii lämppiimmään, 42 astteen yliseks.IMG_20211106_123122.jpg

Tää auttaa siin lämmön kahtomises oikkeeks. Heh heh,eipähä tarvvii arppoo.

IMG_20211106_112148.jpg

Nyt tännää kokkailin tämmösell suolall. Maijjon lämmittyy yll 42 astteiseks ropssauttelin tätä reilun kourallisen ja sekottelin sekasi. Myöskkii lissäilin kuiva hiivvoo 11 rammoo, elikkästä yhen annos pussukan.

IMG_20211106_122631.jpg

Sittempä sekottelin tämmössii jauhoja 10 tessii.IMG_20211106_110548.jpg

Reilu nokare voita sulattelin ja lissäilin sen sekkaan, ku viimessii jauhoja sotkiskelin.

IMG_20211106_111834.jpg

Siinäpä valamis seos.

IMG_20211106_115242.jpg

Ja se n. puolen tunnin jäläkken kohotettuna.

IMG_20211106_120434.jpg

Siin sit sämpylöit pyöriteltynä. Ehkä pikkusen ois ollunna tuo taikina jämäkämppee, mut jauhhoo kourraa ja eiku pyörittelemmään. Kyll se siit.

IMG_20211106_123305.jpg

Siinäpä ne paisto tuorreenna. Aika karkkeeta oll nuo jauhot, ehkä seurraavall kerrall tien seokset ite. Kummissii olivat herkullissii, ku sipas lämpimän sämpylän välliin vähän voit. 

Vois kohta rueta paistammaan ruisleippee ja piirakoitakkii, koha sais ajoiks. Nyt ku aikkoo jiäpi. Eitarvvii kykkii tuon kaminan lämmityksen kans, ku o tuo ilima veskierto systteemi lämmittämäs. Tietennii leivinuunnii tulloo lämmitelttyy joskus, mut siin sit voipi tehä vaikka mittee sapuskkoo. 

Hyvvee Pyhäinpäivvee kaikil.