Erräänä päivänä ostelin tämmössii...
Pattaattija. Mitteepä näist tekis? Noh....
Eiku kuorimmaan perunat ja patatti. Kiehummaan 15 minnuutiks suolankans.
Ja muussiks vatkaimell. Meleko hyvä tull, maulttaan erinommainen. Tätä tulloo tehttyy muulloinnii. Lisukkeenna oll jauhemaksa pihvit, niit ei näytetä, eivät ou itetehtyjä.
Perintteinen karjalanpaistin tein pyhhäin päiväks. Siit ei sen enemppee, sen teost o kerrottunna jo varmmaa monen monta kerttoo?
Sit maittoo 5 tessii lämppiimmään, 42 astteen yliseks.
Tää auttaa siin lämmön kahtomises oikkeeks. Heh heh,eipähä tarvvii arppoo.
Nyt tännää kokkailin tämmösell suolall. Maijjon lämmittyy yll 42 astteiseks ropssauttelin tätä reilun kourallisen ja sekottelin sekasi. Myöskkii lissäilin kuiva hiivvoo 11 rammoo, elikkästä yhen annos pussukan.
Sittempä sekottelin tämmössii jauhoja 10 tessii.
Reilu nokare voita sulattelin ja lissäilin sen sekkaan, ku viimessii jauhoja sotkiskelin.
Siinäpä valamis seos.
Ja se n. puolen tunnin jäläkken kohotettuna.
Siin sit sämpylöit pyöriteltynä. Ehkä pikkusen ois ollunna tuo taikina jämäkämppee, mut jauhhoo kourraa ja eiku pyörittelemmään. Kyll se siit.
Siinäpä ne paisto tuorreenna. Aika karkkeeta oll nuo jauhot, ehkä seurraavall kerrall tien seokset ite. Kummissii olivat herkullissii, ku sipas lämpimän sämpylän välliin vähän voit.
Vois kohta rueta paistammaan ruisleippee ja piirakoitakkii, koha sais ajoiks. Nyt ku aikkoo jiäpi. Eitarvvii kykkii tuon kaminan lämmityksen kans, ku o tuo ilima veskierto systteemi lämmittämäs. Tietennii leivinuunnii tulloo lämmitelttyy joskus, mut siin sit voipi tehä vaikka mittee sapuskkoo.
Hyvvee Pyhäinpäivvee kaikil.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.